Webinar: Norsk økonomi, byggenæringen og trelast i et internasjonalt marked

Treindustrien inviterer til webinar 15. september. Temaet er norsk økonomi, byggenæringen og trelast i et internasjonalt marked - utviklingen framover. Webinaret er åpent for alle interesserte.

utviklingen framover. Webinaret er åpent for alle interesserte.

Treindustrien inngår i sammensatte verdikjeder og er en del av et internasjonalt marked. Sterk etterspørsel, prisoppgang på ulike byggevarer inkludert trelast, pandemi og ubalanse mellom tilbud og etterspørsel har betydning for markedsutviklingen fremover.

Treindustrien inviterer til webinar om markedsituasjonen i byggenæringen med følgende agenda:

  1.  Norsk økonomi fremover, med særlig blikk på byggenæringen v/ Øystein Dørum, sjeføkonom i NHO.
  2.  Markedssituasjon for trelastmarkedet fremover v/ Johan Freij, sjefanalytiker i Danske Bank, skog og landbruk.

Webinaret er åpent for alle interesserte.


For påmelding og lenke til Teams-møte send en e-post til Helene Amundsen i Treindustrien: helene.amundsen@treindustrien.no 
 

Invitasjon med agenda ligger også som vedlegg nederst på siden.

https://www.treindustrien.no/aktuelt/webinar-norsk-okonomi_-byggeneringen-og-trelast-i-et-internasjonalt-markedSiste nytt fra forsiden

Norsk PEFC Skogstandard – studentkurs

Studenter som skal ut i jobb, som f.eks. skogbruksleder eller tømmerkjøper, trenger kurset Norsk PEFC Skogstandard. For tredje år på rad samarbeider derfor Velg Skog, PEFC Norge og Skogkurs om å tilby et eget kurs for studenter.

Les mer »

Høstens mysterier oppklart

Visst er det vakkert om høsten! Men vet du egentlig hvorfor bladene blir gule og røde? Og hvor blir det av insektene og fuglene? Det er en stund siden naturfagtimene for mange av oss. Kanskje på tide å friske opp kunnskapen?

Tømmerkaier i Nordland og Troms

Nyleg inviterte kystskogbruket til fysiske møter om kaibygging i Nordland og Troms. Heile 6 prosjekt er under planlegging eller utbygging i næraste framtid.


Skogdag med fokus på skogsdrift på bæresvak mark

Interregprosjektet Skoglig anpassning för ett ändrat klimat arrangerte to skogdager i Trøndelag i september 2021. Tema for dagene var planlegging av skogsdrift på arealer med bæresvak mark og/eller skred- eller erosjonsfare, og særlig med tanke på et klima i endring.

Høstplantinga er i rute

Tørkeperioden i høst er helt uproblematisk for plantene, sier fagsjef Sverre Holm, som forteller at høstplantingen er i rute. Ønsker du som skogeier å plante selv i høst, ikke nøl med å ta kontakt med Glommen Mjøsen Skog. Planteskolene har planter på lager.

Les mer »

Mye toppbrekk og mange barkbiller i år: – Bør gå i skogen og sjekke

Mathis Stangeby (26) og Victoria Aas (24) har ikke jobbet lenge som skogbruksledere i Viken Skog før de fikk se noen av utfordringer med å være skogeier. Noen steder i vårt område har det nemlig vært uvanlig mye snøbrekk og store barkbilleangrep i år. – Skogeierne bør ut og sjekke skogen sin, oppfordrer de.

Les mer »